Nem mad I hverdagen

 

Er du også en del af en travl familie, hvor hverdagen bare suser forbi, og der er brug for mere tid i hverdagen? Det hele går op i rengøring, madpakker og ingen overskud – sådan et 2018 har vi haft… Og derfor har jeg i 2019 sat fokus på at få mere tid i hverdagen og mere nærvær. December var simpelhen så hård at komme igennem for vores familie, at vi nærmest ikke snakkede pænt til hinanden mere. Da juleferien så var godt igang, og roen havde sænket sig i familien, blev jeg klar over at hverdagen simpelhen er for hård ved os. 

Og hvad gør man så, når man ikke har mulighed for at blive hjemmegående husmor? Jeg satte gang i en masse tiltag med det samme. Det bedste af det hele er at det holder stadig her nogle dage inde i Februar, og vi har fået en masse mere tid i hverdagen, som vi virkelig nyder.

 

Her er min liste over de ting vi har gjort, for at få mere tid i hverdagen:

1. Rengøringshjælp

Vi har fået os en rengøringsdame som kommer og gør hele huset rent, hver 14. dag. Det giver os helt vildt meget overskud til mange andre ting. Ofte gik hele lørdag formiddag med oprydning og rengøring. De timer har vi nu til hinanden.
Jeg støvsuger stadig nogle gange i ugen, og gør badeværelset rent en enkelt gang i mellem rengøringsdamens besøg, men det er lige til at overkomme.

 

2. Handle en gang i ugen

Jeg ved godt at det er et gammelt og brugt tip. MEN der er altså meget tid at spare, samtidig med at det giver et godt overblik i løbet af ugen. Jeg laver en madplan torsdag aften og handler fredag på vej hjem fra arbejde. Eller faktisk så henter jeg bare varene pakket og klar ved Bilka, ved hjælp af deres bilkatogo app. Det er mega smart og enormt tidsbesparende.

 

3. Snittet grøntsager i køleskabet

Hver søndag snitter jeg de grøntsager vi skal bruge i løbet af ugen. Jeg stiller dem i køleskabet i en lufttæt beholder, ved hjælp af kokkenes “bakke op” princip. Det giver os rigtig meget tid i hverdagen, og madpakkerne bliver smurt på ingen tid, da det bare er at tage af de forskellige bøtter og smøre et par rugbrødsmadder pr. barn.

 

4. Skær ned på fritidsinteresser

Før havde vi 4 hverdage hvor jeg skulle skynde mig hjem for at følge børnene til deres fritidsinteresser. Det er der skåret ned på. Nu må de gå til 1 ting hver, og de har begge valgt den ting der ligger om torsdagen. Så det har givet mig 1-1,5 time mere om eftermiddagen, til at ordne de daglige gøre mål. Det er uden tvivl den ting, som har givet os allermest tid i hverdagen.

 

5. Nem og simpel aftensmad

 2 ud af 7 dage får vi rester. En anden dag får vi rugbrød. I sær rugbrødsdagen var jeg spændt på, for det er mine børn ikke vant til at få serveret til aftensmad. Men utroligt nok har de aldrig brokket sig over det. Det nemme er at de så lige kan smøre deres egen madpakke mens de alligevel sidder ved bordet.

 

  

TineSkov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *