Hvad er et baby shower

 

Baby shower er en fest, der holdes for at hylde den gravide og den kommende baby. Ofte holdes festen som et surprise party, en til to måneder før terminsdatoen, planlagt af de tætteste veninder. Til et baby shower er der en forventning omkring et gaveregn fra de inviterede veninder, kollegaer, familie osv.

Traditionen omkring babyshower stammer oprindeligt fra Amerika. Dette er endnu en begivenhed, som er ved at tage sit indtog i Danmark. Et baby shower holdes som hoved regel, kun for en første gangs fødende, da det ofte er der man har mest brug for gaveregnen.

De sidste uger/måneder kan godt virke lange og uoverskuelige for den gravide, samtidig med at babyen begynder at fylde mere og mere i hendes tanker. Derfor kan en fest med veninderne, hvor graviditeten og baby er i fokus, være lige det hun har brug for.

 

Hvem skal planlægge et babyshower?

Det de bedste og tætteste veninder som invitere de øvrige tætte kvindelige relationer til et surprise party. Hvis du på forhånd ved at din veninde ikke er til surprise, så lad hende være med til at arrangere festen.

 

Hvem skal inviteres med?

Traditionelt er et baby shower kun for kvinder. Der inviteres alle kvinder i den gravides omgangskreds, som vil få en relation til babyen. Altså veninder, kollegaer, familie, tætte naboer osv. Men husk at det er vigtigt at dagen bliver overskuelig og hyggelig for den gravide, så et max på 15 personer må være at foretrække.

 

Hvad skal man købe i gave?

En første gangs fødende kan bruge ALT til en baby, men lad os se i øjnene at gravide kan have nogle kritiske ideer og ønsker til mærker, farver osv. Derfor er det en rigtig god idé at lytte til hende når hun fortæller, hvad hun mangler. Det kan også være hun fortæller hvilke ting hun har købt til babyen der er hendes ynglingsting. Et lille tip: køb alting med byttemærke på 🙂

 

Pynt til et baby shower

Hvis man vil arrangere et rigtig baby showet, så skal man også gå all in på pynten. Du skal vælge et tema (evt. lyserød eller lyseblå) også lade dette farvetema være pyntet hele vejen igennem – både ved dekorationer, kager, mad og invitationer.

Hvis du ikke kender kønnet på babyen, kan du vælge at blande de to farver sammen. Hvis alt pynt er neutral og hvid bliver det hurtigt meget kedeligt og neutralt.

Du kan finde en masse spændende og flot pynt til at gøre din venindes baby shower unik, ved Babyshower.dk (reklamelink) de har et kæmpe udvalg, og noget for enhver smag.

 

Ble-kage

I USA er en ble-kage eller diaper cake, et must til et baby shower. Det er som ordet antyder en kage lavet af bleer, pyntet med rangler, sutter og andre småting til babyen. Ble-kagen er oftest den største gave ved et baby shower og gives af den veninde som står for at arrangere festen.

 

Aktiviteter

En anden ting der kendetegner et baby shower er lege og aktiviteter, som omhandler babyen. Lav evt. et tip 13 skema, med spørgsmål omkring den kommende baby. Øjenfarve, hårfarve, størrelse, vægt, osv.

 

Der er ingen tvivl om at baby showers er kommet for at blive. Det er allerede blevet et meget udbredt fænomen i den yngre generation.

 

Held og lykke med planlægningen af din venindes baby shower.

 

TineSkov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *