Efteråret er over os, og det giver anledning til en masse inddørs familie hygge. I vores familie har vi en travl hverdag, og det kan godt være svært at finde tid til nærvær og fordybelse. Derfor sætter vi af og til en hel dag af til bare at være sammen – en familie hygge dag.

 

En familie hygge dag, går ganske enkelt ud på, at vi rydder kalenderen for alle andre aftaler, og bare er sammen os fire. Vi vælger så alle sammen en aktivitet, som hele familien skal være sammen om i løbet af dagen. Vi får det nemt passet ind så der er tid til det hele, uden at det bliver stressende.

Vi har kun en regl: Det skal være gratis!

 

Forslag til aktiviteter:

Gå en tur i skoven

Skoven er så flot og hyggelig – i sær her i efteråret. Tag en pose med til at samle kogler, blade og sten, det gør turen meget mere interessant for de mindste.

 

Brætspil

Lad børnene bestemme hvilket spil i skal spille og sæt jeg sammen om bordet med nogle gode snacks. Her hjemme er matador junior et stort hit, i øjeblikket.

 

Dublo/lego i hele stuen

Sætter dig ned på gulvet og bygge med – din børn vil elske det. Find den store kasse med Dublo eller Lego frem, sæt dig på gulvet og oplev hvor mange timer der pludselig går mens du giver dine børn det fulde opmærksomhed. Vi kan sidde der i flere timer når vi først kommer igang med dublo, også lader vi det altid stå nogle dage så børnene kan gå til og fra som de selv synes.

 

Legepladsen

Tag på en ny og spændende legeplads, pak evt. en madkurv og tag den med, det er så super hyggeligt at spise sammen ude i det fri.

 

Cykeltur

Tag på en cykeltur i nærområdet, de mindste kan komme bag på mor, eller cykle på en løbe cykel.

 

Bag boller sammen

Børnene elsker når der er tid til at de kommer med i køkkenet. Og så er det også rigtig hyggeligt at sidde og spise boller sammen med kakao på en regnfuld søndag. Prøv f.eks. disse lækre luftige boller, som helt sikkert vil være et hit.

 

Pandekager

Få pandekager til aftensmad. I vores familie er det noget vi gør sjældent, og nok derfor er det virkelig noget børnene elsker. Jeg laver altid lidt kødfyld og skærer en salat, så vi voksne også kan spise det med god samvittighed.

 

Biograf i stuen

Lav stuen om til en biograf. Se en film for hele familien mens i spiser popcorn og sidder sammen i sofaen. I min familie elsker vi vores dyner, så når vi skal se film henter vi alle sammen vores dyne og sidder og putter i dem i sofaen – det er rigtig weekend hygge her hjemme.

 

Biblioteket

Tag på biblioteket og leg. På rigtig mange biblioteker har de en afdeling hvor man kan lege. Så hvis det ikke er vejr til legepladsen, så er biblioteket et rigtig godt bud. Og så kan man også lige låne et par gode højtlæsningbøger med hjem, nu man er der.

 

Byg huler i hele stuen

Tag alle de tæpper og dyner i kan finde og lav en hule by i hele sten – ungerne elsker det – især hvis forældrene kravler med ind og fortæller nogle gode historier i mørket med en lommelygte i hånden.

 

Håber du har fået en masse inspiration til en familie hygge dag, og skriv endelig en kommentar hvis du har flere gode ideer.

TineSkov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *